• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Ferenczi György és a Rackajam Rákóczifalván


2010. március 13-án, szombaton, a 48-as forradalom és szabadságharc ünnepének előestéjén ad koncertet Ferenczi György és a Rackajam, valamint az Anyám és Nyulam zenekar a Varsány Közösségi Házban. E koncert a zene és a mondanivaló összhangjából adódóan rendhagyó megemlékezésként is felfogható.

Ferenczi György sokoldalú zenész, kedvenc költője Petőfi Sándor, kedvenc zenésze Jimi Hendrix. Mindezeket összegyúrva alkotta meg egy remek zenekar, a Rackajam semmivel sem összehasonlítható, egyedi hangját. Vidáman, szabadon elevenítik fel a kedvenc költő verseit, gondolatait. Az ismert versek hol blues-ban, hol a népzene nyelvén, egyszer szájharmonikán, máskor hegedűn játszva szólalnak meg. Rendhagyó produkció ez, s némelyik dal a verstanulásnál is segítségre lehet. A zenekar Petőfi albuma már platinalemez!
www.rackajam.hu

2007 óta létezik az Anyám és Nyulam zenekar. A szolnoki, rákóczifalvai és martfűi zenészek a moldvai, magyar, kelta dallamoktól jutottak el mai hangzásvilágukig. Igényes világzene az Alföld közepéről!
Anyám és Nyulam a facebook-on

Oszd meg

Leave a reply