• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Feltörekvők: Narkolepszia mini interjú

Narkolepszia interjú

Tagok:

Keskeny Viktor – vokál
Molnár Gergely – vokál
Kormány Kristóf – gitár
Göbölös Bence – gitár
Hiller János – basszusgitár
Holló Gábor – dobok

Üdvözöllek, kérlek mutasd be a zenekart az olvasóinknak.

A Narkolepszia zenekar egy szolnoki 6 fős csapat, amely a klasszikus dob-basszer-gitár-vokál hangszerelésben ír kemény, de dallamos zenét.

Melyik az a műfaj/stílus amiben a zenekar érdekelt, ami a legközelebb áll hozzátok?

Szerintünk a “műfaj” elég szubjektív dolog… a legtöbb ember szerint metalcore zenét játszunk, de vannak, akik szerint inkább progresszív a zenénk, és van, aki szerint “semmilyen”.

Megjelent első albumotok Képek címmel, kérlek mesélj róla. Hol vettétek fel a anyagot?

A Képek c. albumunkat a próbatermünkben vettük fel házilag – a rendelkezésre álló hangszerekkel, mikrofonokkal, számítógépes programokkal dolgoztunk. Egyedül az Eső c. számunk első felvonásában használtunk gépi zongorát, sajnos nem tudtuk megoldani a zongora hangjának rögzítését.
A zenekar 3 éves működése során elég nagy fejlődésen ment keresztül, és ezen a hét dalos albumon ezt tökéletesen meg lehet figyelni. Talán emiatt is érezhető, hogy a számok hangvétele eltérő, és ezért nehéz megmondani, hogy melyik műfaj áll a mi zenénkhez a legközelebb.

A jövőben tervbe vannak a koncertezések? Mik a zenekar céljai?

Természetesen tervezünk koncertezni, és igyekszünk, hogy erre a minél közelebbi jövőben kerüljön sor. Egyelőre viszont dalokat írunk, hiszen a körülbelül fél órás repertoárunkat nem érezzük elégségesnek – ami az időtartamot illeti. Az albumunkon hallható hét számon kívül még szeretnénk négyet-ötöt előadni az első koncertünkön.
A céljainkat egy korábbi interjúban így fogalmaztuk meg: szeretnénk felvenni a számainkat, koncertezni, pénzért játszani, szeretnénk ingyen sört, szép lányokat és világbékét. De komolyra fordítva a szót: szeretnénk, hogyha minél több emberhez eljutna a zenénk, és megtaláljuk azt a közönséget, akik tudják értékelni a zenénket és a belefektetett munkát.

Tervezitek még albumok megjelentetését?

Igen. Arról viszont még fogalmunk sincs, hogy mikor, mivel a dalok még nem íródtak meg egy új lemezhez. De amint összejön egy albumnyi új muzsika, az lesz az első dolgunk, hogy rögzítsük, és megmutassuk a világnak..

-Kovács Mikós-

Narkolepszia a Facebookon.

Oszd meg

Leave a reply