• facebook
  • soundcloud
  • youtube
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez a(z) esemény elmúlt.

XIII. METAL LIGET FESZTIVÁL

2015-04-11, 13:30 - 02:00

| 3500Ft - 3900Ft

Tervezett kezdési időpontok:
13:30 – Kapunyitás
14:10 – Dorothy

A 2011-es év végén alakult csajtrió. A lányok egy városban jártak ugyanabba a hangszerboltba, ahol később megismerkedtek, majd pedig elkezdtek közösen dolgozni. A pörgős, néha kemény, könnyen emészthető, dallamos és „lányos” – jó értelemben – punk-rock-ot toló banda 2013-ra tervezi első albumának megjelenését, melyre a dalokat folyamatosan írják. Közben rendszeresen koncerteznek, tavasszal a Road zenekar lemezbemutató turnéjának egyik vendégeként járják az országot. Dodo (ének, basszusgitár), Brigi (gitár) és Klo (dob) rendületlenül dolgoznak, hogy a Dorothy felülmúlja a 2012-es évét és még több helyre, még több emberhez eljusson a zenéjük.

 
15:20 – Cool Head Clan

Napjaink egyik legtöbbet koncertező, és stílusukat tekintve a legeredetibb zenekara. Nehéz kategorizálni a banda zenéjét, A csapat 1998-ban alakult, a korábbi Classica, Sámán és Seneca énekes Molics Zsolt vezetésével. Majd nem sokkal később megjelent a zenekar bemutatkozó albuma Innentől kezdve a csapat karrierje beindult. Kemény, de őszinte szövegeik és erős muzsikájuknak, és látványos koncertjeiknek köszönhetően a közönség hamar megszerette a zenekart. A zenekar 2006-ban Cool Head Klan-ra változtatta a nevét. Érdekesség: a Magyarországon igen népszerű Kárpátia zenekar 3 tagja Petrás János, Csiszér Levente és Bankó Attila is megfordult a CHK soraiban.

 
16:30 – Leander Rising

Egy magyar együttes Budapestről. Kezdetben Köteles Leander multifunkcionális zenész szólóprojectjeként indult bemutatkozó klipje, a „Csak Te” volt, ami elsőre nagy port kavart az interneten és a hazai szintéren. A videó híre gyorsan eljutott Vörös Attilához, a hazájában akkor már jól ismert fiatal gitártehetséghez – aki 2010-ben csatlakozott a legendás amerikai Nevermore együtteshez – és egy gyors találka után már duó-ként funkcionált tovább a project.A gitáros eleinte vendégszólóival egészítette ki Köteles Leander szerzeményeit („Viharom Tavaszom” , „Ördög Naplója”), később azonban már duo-ként működött tovább az addigra már komoly népszerűségre szert tett zenekar.

 
18:00 – Road zenekar

A ROAD zenekar 2004-től, az első, NEM KELL MÁS című lemez megjelenését követően kezdi meg aktív pályafutását. Az albumról két videoklip is készült. 2006-ban, a MÁSODIK HARAPÁS lemez, a megjelenésekor a MAHASZ TOP 40-es sikerlista 4-ik helyén nyit, valamint e hét legjobb hazai előadója is egyben. Ebben az évben is 2 új klippel örvendeztetik meg a rajóngóikat. Még ebben az évben megkapják a „2006 év felfedezettje” szakmai díjat és innentől kezdve a zenekar életében nincs megállás. Ezek után újabb három lemezt és és több mint nyolc videóklippet jelentettek meg.

 
19:30 – Depresszió zenekar

A 2000-ben történt megalakulása óta 7 lemezt, 19 videoklipet, 3 DVD-t, 1 kislemezt és 1 válogatáslemezt készített az egyik legnépszerűbb hazai rock-zenekarnak számító Depresszió. Az öttagú formáció több kiadványával is vezette a hazai lemezeladási listákat. Sikeres, önálló turnék mellett, évek óta a hazai fesztiválok egyik kiemelt produkciójaként lép színpadra a csapat. Pályafutása során több, mint 650 koncertet adott a zenekar, és olyan világsztárokkal játszott együtt, mint például a Korn, Marilyn Manson, Slayer, Deep Purple, Deftones, Motörhead, Soulfly, Apocalyptica, Sepultura, Biohazard, Bloodhound Gang

 
21:00 – Ossian

A magyar heavy metal történetének egyik legsikeresebb együttese. A zenekart a Pokolgép zenekarból még basszusgitárosként érkező énekes Paksi Endre és a gitáros Maróthy Zoltán alapította 1986-ban. Első nagylemezüket két évvel később Acélszív címmel jelentette meg a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat (MHV). Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek kezdetén a legnépszerűbb hazai heavy metal együttesek közé tartozott az Ossian. A Paksi/Maróthy szerzőpáros több rocker himnuszt is írt az évek során (például Acélszív, Sörivók, A rock katonái). Nem csak Magyarországon, de a határ menti magyarlakta területeken is nagy sikerrel koncerteztek.

 
22:30 – Tankcsapda

A zenekar kezdeti punk rock stílusába fokozatosan vegyült bele a hard rock/heavy metal hangzás, amellyel egyre szélesebb közönségréteget sikerült megszólítaniuk. A Tankcsapda egyik legfontosabb védjegyének és népszerűségük kulcsának a mára egyetlen alapítótagként megmaradt Lukács egyedi dalszövegei számítanak. A zenekar napjainkban Magyarország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rock zenekara.

 
00:15 – Kalapács zenekar és Rudán Joe

Két legenda talált egymásra, akik a jobbnál jobb számokat nyomják el. Mindketten megfordultak számos neves magyar zenekarban mint például Omen, Pokolgép, P.Mobil stb. Ketten összesen több mint 40 éve vannak a rock zenei pályán.

Részletek

Dátum:
2015-04-11
Idő:
13:30 - 02:00
Belépés:
3500Ft - 3900Ft
Weboldal:
https://www.facebook.com/events/395330657307180/

Helyszín

Tiszaliget
Tiszaliget
Szolnok, Jász-Nagykun-Szolnok 5000 Magyarország
+ Google térkép