• facebook
  • soundcloud
  • youtube
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez a(z) esemény elmúlt.

Színezd át!

2015-09-06, 10:30 - 23:00

Az országos rendezvénysorozat ötödik állomása Szolnok. Az ingyenes családi nap rendezvényének a Tiszai Hajósok tere ad otthont. A program házigazdája Szalay Ferenc polgármester úr, helyi védnöke Drávucz Rita világ-és Európa-bajnok vízilabdázónőnk.
„Városunkban a romák és nem romák együttélésének elősegítése érdekében mind a civil szervezetek, mind a közintézmények folyamatosan tevékenykednek. Kiemelt figyelmet fordítunk az óvodások, iskolások és szüleik bevonására az egymás elfogadása, az együtt és egymásért való gondolkodás elősegítése érdekében.” – írta a polgármester úr, válaszul a felkérésünkre.

Az ingyenes családi napon páros és csapatjátékokra várjuk a gyerekeket, akik a játékos feladatok, közös történetírás, várépítés mellett nemzetiség énekeket és táncokat is tanulhatnak a 10.30-kor kezdődő programban. A gyerekszínpadon 16 órakor fellép Palya Bea.

A rendezvényt 19 órakor a Somnakaj előadás zárja, melynek helyszíne a Szigligeti Színház.
Több ismert hazai művész és alkotó komoly előkészítő munkája nyomán megszületett az első roma sorsjáték, avagy gipsy musical, a Somnakaj, amelyet a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutatott be 2014.áprilisában a Művészetek Palotája.
A különböző kulturális közegekből, színterekről érkező alkotók és előadók jól tükrözik a roma kultúra sokszínűségét. A szereplők ismert hazai és világhírű énekesek, zenészek. A darabban egy roma lány, Somnakaj meséli el saját történetét, amelynek állomásai a darabban megelevenednek. A történet bővelkedik humorban, misztikumban, de mégis reális képet fest a hazai cigányságról. A projekt célja a roma kultúra bemutatása, mint a nemzeti és az európai kultúra része és törekvés egy szemléletváltás beindítására a társadalomban.

Jegyek elővételben vásárolhatók.

Részletek

Dátum:
2015-09-06
Idő:
10:30 - 23:00
Esemény címkéi:

Helyszín

Tiszai Hajósok tere
Tiszai Hajósok tere
Szolnok, 5000 Magyarország
+ Google térkép