• facebook
  • soundcloud
  • youtube
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez a(z) esemény elmúlt.

PASO, Soul Surge

2015-04-11, 20:00 - 00:00

| Ingyenes

20:00 Kapunyitás
21:00 Soul Surge

A zenekar alapítása a dél-afrikai származású Herby Shaw (ének, rap) és Sánta Dániel (dob) találkozásával történt. Egy improvizációs esten ismerkedtek meg, ahol az együtt zenélésnek egy új zenekar lett az eredménye. Dani gitáros posztra a meglehetősen fiatal, de már saját kiadású szóló albummal rendelkező Kiss Miklóst hívta, akivel már korábban játszottak együtt. Herby billentyűs posztra Kottmayer Krisztit kérte fel, akivel azelőtt csak futólag zenélt.

A kezdeti próbálkozások után 2012 szeptemberében lett teljes a felállás Paczári Viktor basszusgitárossal, aki jelenleg a Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Mindössze egy hónappal a megalakulás után beneveztek a Könyvtár Hangja tehetségkutatóra, ahol a több hónapos fordulók után győztesként kerültek ki. A nyereményük stúdió idő volt, aminek köszönhetően 2013 márciusában megjelent Stay Down című három számos bemutatkozó anyaguk. Az eddigi legfontosabb esemény a zenekar számára, hogy felléptek az idei Sziget Fesztiválon.

 
22:00 Pannonia Allstars Ska Orchestra

A Pannonia Allstars Ska Orchestra már eddigi pályafutása során is olyan életutat járt be, ami kevés hazai zenekarnak adatik meg, hiszen rövid ido alatt Magyarország egyik legfontosabb zenekarává vált, mindeközben párhuzamosan külföldön is nagy népszeruségre és elismerésre tett szert. Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget Fesztivál Nagyszínpadára és vált minden jelentos hazai zenei fesztiválon kihagyhatatlan kedvenccé, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik. Nem is csoda, hiszen már első nagylemezét is a legnevesebb amerikai ska kiadó, a Megalith Records jelentette meg, illetve a többi között olyan fesztiválokon táncoltatta meg a közönséget, a magyar népzenét fuszerként használó tradicionális ska zenéjével, mint a holland Lowlands, a szerb EXIT, a cseh Sázava, a szlovák Hodokvas, a francia Roots dans la Vallé, a horvát Skaville, vagy a belga Antiliaanse. A sodró zene mellett a szövegre is érdemes figyelnünk, hiszen a PASO gyakran fogalmaz meg direkt, vagy burkolt módon társadalomkritikus üzeneteket, illetve közvetít olyan értékeket, mint az egymás iránti tisztelet, egyenlőség, diszkrimináció elítélése.

Részletek

Dátum:
2015-04-11
Idő:
20:00 - 00:00
Belépés:
Ingyenes
Esemény címkéi:
, , ,
Weboldal:
https://www.facebook.com/events/432060270291914/?ref=48

Helyszín

Váróterem Klub
Jubileum tér 1.
Szolnok, Jász-Nagykun-Szolnok 5000 Magyarország
+ Google térkép
Weboldal:
https://www.facebook.com/pages/Váróterem-Klub/1562213660691842