• facebook
  • soundcloud
  • youtube
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez a(z) esemény elmúlt.

P.Mobil, SenoR, Nervus

2015-05-22, 20:00 - 02:00

| 3000Ft

A P. Mobil magyar hard rock együttes. Története során számtalan tagcserén és névváltásokon ment keresztül, lemezei pedig különféle okok miatt késlekedtek, de az együttes az 1970-1980-as években a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározójává vált. 1973 áprilisában rövid közlemény tudatta az Esti Hírlapban, hogy a Gesarol együttes május 1-től P. Mobil (Perpetuum Mobile) néven lép fel. A nevet az Idegen Szavak Szótárából, véletlenszerűen választották ki. Az új zenekar ezen a napon tartotta bemutatkozó koncertjét a Budai Ifjúsági Parkban. A P. Mobil-koncertek voltak az elsők Magyarországon, ahol „csápolt” a közönség. Több olyan zenét is szereztek amik a mai napig megállják a helyüket a zenei világban. Ezt bizonyítja az is, hogy nem kevesebb mint 15 lemezt adtak ki.

Schuster Lóránttól származik a magyar rockrajongók körében elterjedt szállóige: „A rock örök és elpusztíthatatlan!”.

 
A SEÑOR zenekar megalakulása 1985-re tehető. Három karcagi jó barát a zenei általános iskola elvégzése után rögtön zenekart alakított, és feldolgozásokat játszott. Mátyus Sándor gitáros, Perge Tibor basszusgitáros-énekes, Balogh József dobos felálláshoz csatlakozott Perge Attila gitáros és Bodnár Zoltán énekes. A próbák során felcserélődtek a szerepek: a basszusgitáros szerepét Bodnár Zoli vállalta el.1985-től 1992-ig ebben a felállásban működött a zenekar. Csak a katonai szolgálat ideje alatt játszott náluk Szatmári Péter a basszusgitáros poszton.

A dalok jöttek egymás után, az amatőr zenekarok akkori csodálatos éveit élték meg. A zenekar megjárta a lépcsőket, és évről-évre több lehetőséghez jutott, önállóan, illetve felléptek olyan nagy csapatok élőzenekaraként is, mint a Lord, a Bikini, az Ossian. Az akkori tehetségkutató versenyeken (többek közt a Ki-Mit-Tud-on) jó helyezést értek el, így aztán egyre ismertebbek lettek, és már nem kizárólag Szolnok megyében játszottak.
 

 
A karcagi Nervus zenekar 2008. október-november óta létezik ebben a felállásban: Z. Tóth Tamás (dobok), Kundra Zoltán (gitárok), Balog Sándor (basszusgitár).

Kevés azon zenekarok száma akik tiszta instrumentális zenét játszanak itthon. 2008 óta a Nervus egy olyan stílusban van jelen, amit hazai és nemzetközi szinten is kevesen képviselnek: Instrumentális, pszichedelikus elemekkel fűszerezett fúziós rock.

2011-ben jelent meg a zenekar első, Utazás című lemeze. A számokra jellemző a kontrasztos, szellős, olykor hosszú, sok ismétlődő rész. A daloknak a feszesebb részek, és az improvizatív, fúziós elemek feszült, ideges hangulatot kölcsönöznek.

Részletek

Dátum:
2015-05-22
Idő:
20:00 - 02:00
Belépés:
3000Ft
Esemény címkéi:
Weboldal:
https://www.facebook.com/events/1579270118979454/

Helyszín

HEMO Ifjúsági Ház
Püspökladányi út 11.
Karcag, Jász-Nagykun-Szolnok 5300 Magyarország
+ Google térkép