• facebook
  • soundcloud
  • youtube
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez a(z) esemény elmúlt.

Maszlag Máté, Trió Midnight & Tim Ries

2015-02-06, 21:00 - 23:55

| 990Ft - 1250Ft

Február 6. péntek 21.00
KLUBKONCERT
Előzenél: Maszlag Máté
25 éves Trió Midnight vendége Tim Ries
Helyszín és jegyelővétel: Lehel Film-Színház
Belépő: E: 990 Ft, H: 1.250 Ft

MASZLAG MÁTÉ:
a jászberényi születésű fiatal mély hangú énekest már egészen fiatal korától vonzotta a zene és bár első lépéseit a komolyzene irányába tette, titokban mindig is a jazz, blues és a soul vonzotta. Hosszas kihagyás után csak nemrég kezdett el ismét zenével foglalkozni a szeles Skót fővárosban: Edinburgh-ban.

TRIÓ MIDNIGHT:
Oláh Kálmán – zongora,
Egri János – nagybőgő,
Balázs Elemér – dob

Az idén 25 éve – szinte gyermekkoruk óta ¬– együtt játszó trió, mára a magyar jazz élet emblematikus csapatává vált. A Trió Midnight-ot már indulásakor a legjobb fiatal magyar mainstream együttesként ismerte el a szakma és a közönség egyaránt.

Számos hazai fellépés mellett több európai fesztiválon is megfordultak: Umbria Jazz Fesztivál (1993), Marciac (1955), Hoeilaart (1995) Pozsony (1996), Getxo (1996), Ciney (1998, 1999), Karlowy Vary (1999).

Az évek múlásával mindhárom zenész új utakat keresett, megalapították saját zenekaraikat, vagy szóló karrierjüket egyengették, de a Trió mindvégig megmaradt.
A közös játék varázsa máig nagy hatással van rájuk.
Az új szerzeményeiket sem próbálják napokig.
Egy gyors átfésülés után szeretik a közönség előtt játszani, hiszen ismerik egymás gondolatát, és hagyják, hogy a közönség befolyásolja a darab folyását.
Magukról egy alkalommal ezt nyilatkozták: „…a mi zenénk természetes terepe a koncertpódium. Ha egy-egy új darabbal foglalkozunk, akkor sem töltünk sok időt a tanulással… A végleges zene már a közönség előtt alakul ki. A hallgatók jelenlétére van szükség ahhoz, hogy jó hangulatban tudjunk együtt játszani…”

TIM RIES
Az amerikai dzsessz-szaxofonos Tim Ries, a Rolling Stones világkörüli turnéinak állandó szereplője lép fel.
Két világkörüli turnéján kísérte a Rolling Stones-ot, de olyan kiváló zenészekkel is játszott már együtt, mint John Patittuci, Brian Blade, Red Garland, Bill Frisell, Paul Simon, Lyle Lovett, Stevie Wonder, a Blood, Sweat and Tears vagy David Lee Roth.

“Az univerzális háttérember előrelép
Tim Ries egy tőrőlmetszett amerikai szaxofonos, aki a Rolling Stones turnéin is fújta a magáét. Budapesten 2007-ben, a Puskás Ferenc Stadionban, egy Mick Jagger egójára méretezett színpad jobb sarkában. Az ötvenes éveinek közepén járó muzsikus a Kövek nélkül sem akárki: zeneszerző, hangszerelő, zenekarvezető és egyetemi tanár. Jazzt tanít és főleg jazzt játszik, de a rocktól a klasszikusokig, a kísérleti zenétől az etnóig, számtalan produkcióban bízhatták rá nagy nyugalommal a szaxofonszólamot.
A világ legjobb rock and roll bandájáról leszakadni neki sem egyszerű, hiszen két lemezén is átdolgozott Stones-remekeket emel a magasba, azoknak a kedves, régi csirkefogóknak a közreműködésével…
Jászberényben nem láthatunk majd mögötte egyetlen darab, szemtelenül kinyújtott, lángolóan vörös nyelvet sem, annál inkább három nagyszerű magyar jazzistát, akikkel – valószínűleg – egy színes, fúziós jazzszőnyeget terít le a publikum elé a mozi emeletén. Erre a szőnyegre lépni, ülni ezúttal mindenféle cipővel és hátsóval szabad, és kifejezetten ajánlott!”
Kun Tibor

Részletek

Dátum:
2015-02-06
Idő:
21:00 - 23:55
Belépés:
990Ft - 1250Ft
Weboldal:
https://www.facebook.com/events/951883618165051/

Helyszín

Lehel Film-Színház
Fürdő utca 3.
Jászberény, Jász-Nagykun-Szolnok 2100 Magyarország
+ Google térkép