• facebook
  • soundcloud
  • youtube
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez a(z) esemény elmúlt.

Historica

2014-09-19, 21:00 - 23:55

| 1200Ft

Historica koncert Szolnokon a Váróterem Rock Sörözőben!

Mikor az utca emberét – valamikor az átkosban – államalapító királyunkról kérdezték, azt találta válaszolni, hogy István jó király volt, és ha jól emlékszik, augusztus 20-hoz, felszabadulásunk ünnepéhez kötődik. Jelentősége, továbbá, hogy azon a napon nem kell dolgozni…

Mint e rövidke szösszenetből kitűnik, van mit rendezni a fejekben; s, nem ártana mindjárt az ifjabb nemzedéknél kezdeni. Többek között e nemes cél hívta életre az Ézsiás Péter vezette H-599 formációt, amely fennállása alatt két kiadvánnyal is gazdagította a magyar rock enciklopédiáját. Aztán az általuk lerakott alapokra a Historica zenekar folytatta az építkezést, zászlajukra tűzve a magyar történelem jeles eseményeinek való felidézését, a rockzenébe való beágyazását. S, hogy muzsikájuk értő fülekre és lelkekre találjon, arról a frontember Ézsiás Péter mellett a gitáros Gönci “Apuka” György, a billentyűs Hegyi Károly, vagy a Berkes Charlie basszusgitáros és Bazsó József dobos alkotta ritmusszekció, gondoskodik.

Határainkon innen és túl következetesen hirdetik a míves rock, s benne Wass Albert igéjét; az anyaországi településeken kívül a zenekart kirobbanó siker veszi körül Felvidéken és Kárpátalján is. A Tíz éve az úton jubileumi koncertsorozat a Nyerges-tetőről indult Erdélyből, majd folytatódott Kézdivásárhelyen, illetve Székelyudvarhelyen. Ezek után következett Amerika meghódítása; a háromállomásos turné, közötte A kő marad című zenés irodalmi műsor, kitörölhetetlen nyomokat hagyott az ott élő magyarságban. A jubileumi záróakkord Budapesten az Aranytíz Kultúrházban hangzott el.

A Historica a klasszikus értelemben vett rock koncertek keretein túlnyújtózkodva rendszeres szereplője az Új Színháznak, ahol erdélyi költők, írók műveiből idéznek, mindezt összekötve saját szerzeményeikkel. A Kő marad produkciójuk vendége volt Usztics Mátyás, Döbrentei Kornél, Takaró Mihály irodalomtörténész, valamint a nagytiszteletű református lelkipásztor Bartha József. Poncski Lilla – aki fiatal kora ellenére a költészet hiteles tolmácsolója – előadásában többnyire a magasztos hangulatú versek kelnek életre. A darab, támogatva a Holtmarosi Tulipán Gyermekotthont, valamint a Czegei Wass Albert Alapítványt, szép számú jótékonysági bemutatót megért.

https://www.facebook.com/events/356157217874943/

Részletek

Dátum:
2014-09-19
Idő:
21:00 - 23:55
Belépés:
1200Ft
Weboldal:
https://www.facebook.com/events/356157217874943/

Helyszín

Váróterem Klub
Jubileum tér 1.
Szolnok, Jász-Nagykun-Szolnok 5000 Magyarország
+ Google térkép
Weboldal:
https://www.facebook.com/pages/Váróterem-Klub/1562213660691842