• facebook
  • soundcloud
  • youtube
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez a(z) esemény elmúlt.

DESENVOLTURA, SINFUL PASSIONS

2014-12-13, 21:00 - 23:55

| 400Ft

DESENVOLTURA

A DESENVOLTURA (jelentése: könnyedség, kibontakozás) egy 2011-ben alakult, akusztikus flamencopunk trió. Három alapítótagja teljesen különböző zenei világból társult.Kertai Eszter jazz és bossanova zenéken nevelkedett és a SWINGESTER zenekar gitáros-énekese volt. Gyöngy a crust-punk zenéket hallgatta rongyosra, és Vityka, aki a 70-es 80-as 90-es évek punk és metal zenéin nőtt fel.
A DESENVOLTURA saját számaiban a flamenco, ska, punk, jazz (flamencopunk)stílusjegyei lelhetők fel, elsősorban spanyol nyelven szólalnak meg a dalok, de a legújabbak már magyarul íródtak.
2013 végén csatlakozott a trióhoz a basszgitáros Lor Timur, aki virtuóz játékával új színt hozott a zenekar életébe.
És picit később Árkosi Szabi, aki tangóharmonika, gitár és ének tudását adja,szintén új hangulatot adva a zenének. Sajnos a zenekar öt tagja négy felé lakik az országban,ami megnehezíti a zenekar próbáit, de koncerten gyakran találkozunk!

SINFUL PASSIONS

A zenekar „hivatalosan” 2006 februárjában alakult. A kezdetek kezdetén 4 hegedűsünk Balogh Heni, Farkas Ági, Törőcsik Réka és Posztós Ádám a „hagyományos” zeneiskolai hegedűoktatás mellett már egy ideje könnyűzenei darabok feldolgozásával próbálkozott. A Karcagi Regionális Fesztiválon való fellépés ideális alkalomnak mutatkozott a formáció bemutatkozására, csak az Unforgiven-be kellett még egy gitáros, úgyhogy Ági és Réka egy este a HEMO-lépcsőn sörözés közben meglepő határozottsággal levadászták Elek Jánost, hogy van-e kedve esetleg fellépni velük. Persze volt…

Az első próba után megmutatkozott, hogy úgy lesz teljes a kép, ha hívunk egy basszusgitárost és egy dobost is. Így a fellépésre Fazekas Pállal (dob) és Marsi Illéssel (basszusgitár) készültünk. Az ötlet életképesnek bizonyult, úgy döntöttünk együtt maradunk, s ha van igény rá, így színesítjük Karcag és környéke – amúgy sem szürke – zenei palettáját.

Illés sajnos a hosszú távú együttműködést nem tudta vállalni, de Balázs Péter (Csöves) ezer örömmel lépett a helyére és dolgozott is velünk egy darabig. Elfoglaltságai egy idő után Fazekas Palit is elszólították a zenekarból, így az ő helyét Kovács Kálmán vette át a dobok mögött. A kezdeti idők az útkereséssel, a klasszikus zenei oktatás és a rockzenei látásmód összehangolásával teltek.

Ha műfajba kell sorolnunk magunkat, akkor instrumentális metál zenét játszunk, de a hegedűszólamok miatt a lágyabb zenéket kedvelő közönségtől is igen pozitív visszajelzéseket kapunk. Kezdetben inkább feldolgozások szerepeltek a műsorban (Apocalyptica, Metallica, Nightwish és Stratovarious számok instrumentális átiratai), de elsődleges cél volt és maradt is, hogy a program gerincét saját szerzemények adják.

A zenekar személyi összetétele folyamatosan változott. Csöves helyét Somogyi Viktor vette át, aki az autentikus rock’n’roll világából ugrott be kisegíteni, míg állandó bőgőst nem találunk, majd az ő helyére érkezett Kupás Zoltán. Zoli igazi jazz basszusgitáros, aki egy hecc – és a barátság – kedvéért vállalt egy fellépést velünk, majd legnagyobb örömünkre itt is ragadt. A formáció már az elején is eléggé egyedi ötlenek tűnt, amit a tagok ilyen heterogén zenei érdeklődési köre csak még tovább színez. 2008 végén Balogh Henitől iskolai elfoglaltságai miatt szomorúan, de – mint eddig mindenkitől – töretlen barátsággal elváltunk. Posztjára két jelentkezőnk is akadt, akik közt nem tudtunk dönteni, így az eredeti 4 hegedűs megszólalást visszahozva tevékenykedtünk tovább. Zolit a későbbiekben elszólította a zenekartól az élet, de szerencsére hamar akadt egy fiatal és hasonlóan tehetséges basszusgitáros Tóth Dániel személyében. Aztán Réka, tanulmányai miatt egyéni zenei tevékenységei között a furulyát helyezte előtérbe, így alakult ki a jelenlegi felállás.

2007. decemberében készíthettük el a demó anyagunkat egy a Gyöngyösi tehetségkutatón elért különdíjként Budapesten, a Merkaba stúdióban Mátyás Attila segítségével, ami a Szárnyakon címet kapta, és 4 saját számot tartalmaz. (Alázat nélkül, Hazudtak, A nap, Szárnyakon). Ezt még néhány számmal tovább szeretnénk bővíteni, ami megmutatja a legújabb felállásunkban rejlő erőt, majd az anyag – reméljük, minél hamarabb – a közönség kezébe kerül.
Terveikben szerepel zenénk minél szélesebb körben való bemutatása, amiben nagy segítségünkre van menedzserünk Sántha Laci, vagy ahogy motoros körökben ismert: Szürke. A bemutatkozásra remek lehetőséget adnak a saját szervezésű bulik, a motoros találkozó meghívások, de nyitottak vagyunk bármely zenekarral történő kapcsolatfelvételre, közös koncertek szervezésére is.

Részletek

Dátum:
2014-12-13
Idő:
21:00 - 23:55
Belépés:
400Ft
Weboldal:
https://www.facebook.com/events/994094807274018

Helyszín

HEMO Ifjúsági Ház
Püspökladányi út 11.
Karcag, Jász-Nagykun-Szolnok 5300 Magyarország
+ Google térkép