• facebook
  • soundcloud
  • youtube
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez a(z) esemény elmúlt.

arTúr fesztivál

2015-08-04, 17:00 - 2015-08-09, 17:00

Programok:
2015.augusztus 4. – kedd
17.00 – Fesztivál megnyitó (Közösségi Ház)
17.10 – Nagyné Kollár Mária kerámiakészítő és családja közös kiállítása (Közösségi Ház)
18.00 – Thurzó Zoltán zongoraversenye (Közösségi Ház)
20.00 – Kalungu ütőegyüttes (Szabadság Tér)

A Kalungu Ütőegyüttes születését 2004-re tesszük, mert ekkor alakult ki, az azóta is változatlan jelenlegi felállás. Viszont egyikük sem ekkor kezdte a zenélést, mindannyian a szentesi zeneiskola növendékei voltak. Létrehoztak egy nem csak hangzásban, hanem látványban is gazdag műsort is a szentesi Spiral Flames Tűzzsonglőr Társulattal. Ez a műsor szintén nagy sikernek örvend. A zenekar céljai, egyrészt a közösségi élmény, másrészről a művészeti alkotás. Ez a két dolog azonban egymásra hat, egymás nélkül nem létezhet a zenekarban. A közösségi alkotáson keresztül jutunk el az emelkedett zenéhez, amely végül visszahat teremtő közösségére.

 
21.30 – arTúr kertmozi: Tüskevár (Túri Fazekas Múzeum)

2015.augusztus 5. – szerda
19.30 – Acoustic World (Túri Fazekas Múzeum)

Acoustic World zenekar két lelkes ember zene iránti rajongásából nőtte ki magát. Bányai László és Weigert Zoltán egy gitárduót alakított 2009-ben. Később csatlakozott hozzájuk Varga Ákos, aki az ütős szekciót képviseli. Számos rendezvényen felléptek, zenéltek baráti társaságoknak, munkahelyi partikon, családi rendezvényeken. Aztán a trió elkezdett bővülni és 2011-ben öttagú lett a zenekar. Repertoárjuk igen széles spektrumban mozog: a legújabb slágerektől, egészen a rég elfeledett ínyecségekig terjed.

21.30 – arTúr kertmozi: Szerelemre hangszerelve (Túri Fazekas Múzeum)

2015.augusztus 6. – csütörtök
17.00 – Kenderkóc Népi Játszóház (Túri Fazekas Múzeum)
18.00 – Kaláka Együttes (Túri Fazekas Múzeum)

A Kaláka Együttes 1969-ben alakult Budapesten. Verseket énekelnek és népzenét játszanak saját feldolgozásban. Muzsikájuk sokszínű és a versekből következően sok stílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és a nép hangszerek játéka adja. A Kaláka koncerteken a gyermekek nem csak hallgatói hanem résztvevői is az előadásnak.

 
20.30 – Cimbaliband (Túri Fazekas Múzeum)

Zenéjükben a modern kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi “multikulti” zenekar. Szerb harmónikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal és egy jazzdobossal megfűszerezve.

 
2015.augusztus 7. – péntek
17.30 – Magyar Honvédség Bocskai János Lövészdandár Zenekarának koncertje (Katolikus Templom)
18.30 – Musicalek – helyi előadókkal (Református Templom)
18.30 – The Heartless Aisha (Fesztivál Színpad)

A „The Heartless Aisha” 2012 februárjában alakult. A tagok nem ismeretlenek a magyar underground színterén, a már romokban és csöndben, békében pihenő Riseoffate és a Hope The Last néhány tagja gondolt egy újat a THA megalakításakor, majd öttagúra bővítve a bandát megkezdték az aktív munkát. A tagok eltérő és sokszínű zenei ízlését kihasználva a zenekar igyekszik az egyediség felé orientálódni, a mainstream-től elrugaszkodó megoldásokat találni.

 
19.30 – Magma (Fesztivál Színpad)

A MAGMA együttes 2001 februárja óta működik. A banda arculatát a kezdeti időktől fogva meghatározza sajátos stílusa, melyet többen többféleképpen jellemeznek. A legjelentősebb hazai rock és heavy-metal zenével foglalkozó szaklap pl. a “dark-metal”, vagy a “power-doom-metal” kifejezéseket használja az együttessel kapcsolatban.

 
20.00 – Feke Pál (Református Templom)

Játszott már államalapító királyt és ifjú herceget, kegyetlen bíborost és Isten fiát, forradalmárt és szovjet katonatisztet, vámpír grófot és egyiptomi hadvezért. Számtalan szerep, az előadó számtalan arca. Ő Feke Pál: Junior Prima és Artisjus díjas színművész.

 
20.30 – Memento (Fesztivál Színpad)

22.00 – Deák-Bill Blues Band (Fesztivál Színpad)

Deák Bill Gyula – Artisjus díjas magyar blues-énekes. Gyakran “a magyar blueskirály” jelzővel is illetik. 1984-ben a Budapest Sportcsarnokban Chuck Berryvel közösen lépett fel aki így vélekedett róla: “Ő a legfeketébb hangú fehér énekes aki valaha hallottam.”

 
00.15 – T-34 (Fesztivál Színpad)

2012 augusztusában alakult a zenekar. A zenekar alapvető célja már a megalakuláskor is az volt, hogy magyar nyelven saját számokat írjon. Stílusukra leginkább a klasszikus rock hangzás, azon belül is egyfajta ösztönös, energikus zenei megközelítés jellemző, amit leginkább a kortárs rock zenekarok közül talán a példaképnek is tekinthető Motörhead képvisel.

 
2015.augusztus 8. – szonmbat
17.00 – Bűvész Show (Túri Fazekas Múzeum)
17.00 – Vivace Kamarakúrus (Városi Galéria)

A kórus 2007-ben jött létre, már végzett kossuthos “énekes” diákokból. Jelenleg 24 fős. 2011-ben részt vettek Charleroiban egy nemzetközi kórusfesztiválon, ahol óriási sikert arattak. Majd 2014-ben a romániai Nagybányán rendezett Liviu Borlan nemzetközi kórusversenyen is részt vettek, ahonnan ezüst diplomával térhettek haza.

 
18.00 – Néma Revolverek (Fesztivál Színpad)
19.00 – Soós Arnold – HANG koncert (Városi Galéria)

Soós Arnold egzotikus multiinstrumentalista művész. Hangszere a HANG nagyon egyedi és ritka svájci hangszer, amely sokak szerint a 21.század legkülönlegesebb találmányának számít. Érdemes lesz részt venni, mert egy igazán különleges és megismételhetetlen koncert lesz!
19.30 – Tha Shudras (Fesztivál Színpad)

Zenei stílusát tekintve többféle irányzatból merít a zenekar, az együttes saját hangzását “black-pop”-ként határozza meg. A zenekar művészeti koncepciója a modern világi ember kapcsolataiban megmutatkozó “színjátszás” hangsúlyozása. Ebből fakadóan a tag természetellenes színű testfestéket illetve különféle szemüvegeket, maszkokat és kalapokat viselnek. Emellett nem használják igazi nevüket sem!

 
21.00 – Anima Sound System (Fesztivál Színpad)

Az Anima Sound System, az első elektronikus hazai tánczenekar számos díj kitüntetettjeként több, mint 20 éve táncoltatja a közönséget. Talán a legnagyobb erőssége a táncoltatás, a forró hangulatú koncertek és a művészi bátorság, s hogy időről időre képes megújulni.

 
22.40 – ORIGO zenekar (Fesztivál Színpad)

2015.augusztus 9. – vasárnap // Túri Vásár
10.00 – Helyi népdalénekesek műsora
10.30 – Megnyitó
10.40 – Dalma Dance Club
11.30 – Kozák Júlia és Sülyi Károly operett műsora
12.40 – “Leg a láb” néptáncbemutató
13.20 – Főzőverseny eredményhirdetése
14.00 – Robin Hood zenés mesejáték
15.15 – Nílus Gyöngye Hastánc Show
16.00 – Cozombolis

1996 óta foglalkozik zenével, leginkább a gitár és az ének az Ő világa. Dalszövegeit és zenéit maga írja, illetve állandó barátaiból álló zenekarával járja az országot. Szinte minden dala pozitív életérzést sugároz.
“A dalaimat azoknak írtam akik hozzám hasonlóan szeretik a vidámságot, az életet és nem mindig a rosszat akarják megtalálni a világban.” – Cozombolis Leonidász Péter

 
17.00 – Vivat Baccus
18.00 – Tom White és barátai

Kezdetben műsorukat country blues, chicago blues és west coast szerzemények feldolgozásai alkották, a későbbiekben koncertjeiken megjelentek a rockabilly nóták. Amerikai zene, magyar fiúktól. Valódi hangszerekkel, valódi zenészektől!

 
19.00 – HEGESHOW – Világklasszis kerékpáros bemutató
20.00 – Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar

Marót Viki és Novai Gábor vezette Nova Kultúr Zenekar 2003-mas megalakulásakor egyedi jelenségként tűnt fel a magyar könnyűzenei palettán. Dalaik az ötvenes, hatvanas, néhol hetvenes évek zenei csemegéiből áthangszerelt, modern, korszerű slágerdalok teszik ki. A zenekar megjelenése, hanghordozása és viselkedésmódja egyaránt az ötvenes-hatvanas évek küllemét és kellemét idézi. Novai Gábor neve biztosíték az igényes zenéhez, melyhez Marót Viki csodás hangja párosul.

 
21.45 – Tüzijáték

Részletek

Kezdés:
2015-08-04, 17:00
Befejezés:
2015-08-09, 17:00
Esemény címkéi: