• facebook
  • soundcloud
  • youtube


EFOTT Szolnok, az 1. nap élményei

A keddi után fordulatos módon a szerdai nappal folytatódott az Egyetemisták és Turisztikák Országos Főiskolás Találkozója, azaz az ETOFT. Egyeztetési problémáim miatt csak este nyolc után adagolhattam magamba a Soproni feliratos műanyag korsómból a bubi mentes ásványvizet a bejárat előtti füves részen, ahonnan a közeli HÖOK sátorból kiszűrődő Cranberries számból és az énekes lány egyedi hangjából sikerült leszűrnöm, hogy bent bizony a szolnoki Esti Party zenekar praktizál.

Bloom is off the rose-ra és a Claps for Caroline-ra lelkileg felkészülten battyogtam be utánuk a sátorba az előbbi zenekar kilenc órási startjára. Még mindig darabokat szakítanak a gitárok, a break-ek pedig ütemre felvernek minden padlón lévő port és porban ragadt humphrey bogárt. A műfaj szerelmesei joggal lehetnek odaáig értük, mint azt a lengyelországi siker is mutatja, külön gratula a három pengetős hangszeresnek, a dobosnak és az énekesnek; nem hagytam ki senkit. A Caroline még mindig arat, nálam biztos befutók a srácok, főleg a dévid mandzsetta-féle Memories feldolgozás után. Fasza gitársound – amit persze sose lehet elég mélyre hangolni – , a dobtémák nem unalmasak, a számokban megvan a scream és az ének közti egészséges egyensúly, a sampler meg tette a dolgát a tuctuc-parádéval; mindaddig, amíg nem koppant egyet a földön, és bár működését eme salto mortale nem befolyásolta, esztétikai szempontból annál nagyobb kár érte. Kár érte. Az énekesnek meg ezúton üzenem, hogy a New Yorker-ben véletlenül a női részlegből akasztotta le a fekete fellépő ruháját; mint ahogyan azt a mellettem álló női szempártól megtudtam.

Tizenegytől Arankát szerette a Kalinka sátorban székelykedő Open Stage zenekar két idiótája, ahol a sátor vagy félig tele volt, vagy félig üres, mindenesetre száz embernek simán letörték a tükréjét. És ha már átléptük a határt; a Djuice-on fél tizenkettőkor Rómeó vérzett, de szerencsére még időben sikerült elállítani a vérzést, nagyon jók, hitelesek, maximális tisztelet a felvidéki fiúknak, jöhetnének többször, de valószínűleg nem rajtuk múlik. Éjfél után Tom Stormy retróskodott a bejárat mellett, aki folytatta a miszterigeng által bejáratott rockabilly-t és akinek tegnap éjszaka sikerült azt a pár embert megmozgatnia, aki abban az időben a sátorba tévedt. Valamivel utánuk fejeztem be aznapi aktivitásomat a fantabor és a sörök áldásos tevékenysége miatt, utólag is köszönet a sok ismerősnek, legközelebb hozzatok még sört, pogácsát, miegymást. Végezetül: Bloom, Caroline, csináljatok klippet. Rokkszolnok.

Oszd meg

Leave a reply