• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Bemutatkozó: Dana & The Dreamcatchers


A szolnoki Dana & The Dreamcatchers írt nekünk e-mailt 1-2 hónapja, amire technikai okok miatt nem válaszoltunk. A zenekartól már az első hasábon szeretnénk elnézést kérni, és itt pótoljuk a hiányt!
A DTD 2016-ban alakult kipróbált zenészekből, akik olyan a megyéhez köthető formációkban is játszottak/nak, mint a rádióbarát Cozombolis és az experimentális Calm Spirit. A Recorderen már megpörgették a zenekart és nyilvánvaló okkal. A DTD a saját bandcamp oldalán nagyjából 3 dal szerepel. A Promo mixet ugorjuk át, mivel az csak egy hangkollázs, ami felfedi a zenekar egy-egy arcát. A két dal közül az egyik Leonard Cohen Hallelujája, a másik pedig egy saját szerzemény a Butterfly. A youtube-on kis segítséggel felleltem a Whispert is, ami már jóval pengetős centrikusabb. Ez nem csak egy újabb technikai vonás, de bizonyítja, hogy bizony ősdög is működik Danáéknál.
Ami meglepő és mindenképpen pozitív, hogy a DTD kiugrik az Alföld által határolt klisékből. Úgy mondanám, hogy mer nagyot álmodni és teljesen modern, a kornak megfelelő matériával áll a nagyközönség elé. Metálosok, punkok és rapperek most ne nézzenek ide. Van itt finom gitár, visszafogott basszus, sampler és női ének. A DTD popzene. Popzene, de az igényesebb fajtából. Egy olyan városból, ami akárcsak sorstársaihoz hasonlóan nehezen kapcsolódik be az országos véráramba. Isten ments, hogy túlbecsüljem a székesfővárost, de azt minden olvasó beláthatja, hogy a „kultúra” – sajnálatos módon – egyetlen központja Budapest. A DTD pedig ezt célozza meg, méghozzá teljesen reális módon és ízlésesen csomagolva. Személyesen én jobban preferálom a gitárt meg a sok lábdobot, de nem ítélethozásnak szánom ezt a cikket, hanem egy kísérlet pozitív elbírálásának. Egyszóval a DTD-nek van jövője a magyar pop palettáján, és ne feledjük, hogy a miénk.
U.i.: Mikor jön egy nagyobb anyag?

Dana & The Dreamcatchers facebook
Bandcamp

Oszd meg

Leave a reply