• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Balogh Krisztián- Iron Maidnem interjú

Bevallom, már fogalmam sincs, hogy ismertem meg Krisztiánt, ahogy arról sincs fogalmam, mikor volt az első interjúnk. Csak arra emlékszem, hogy beszélgetéseink alkalmával sokat nevettem. Ez alkalom sem volt kivétel. Zenéről, a szolnoki zenei életről, tervekről beszélgettünk komolyan és néhol komolytalanul.

Névjegy
 

Név: Balogh Krisztián

Foglalkozása: „boldogságkutató testangyal” (plágium! Hódolat Varga Erik „Rikinek” )

Zenekarok: Iron Maidnem; Mayfly; Időgép

Zenekarok, amit szeret:Iron Maiden, Helloween,Whitesnake,Mötley Crüe,KISS,

Zenészek akik inspirálják:

Elsősorban Édesapám, Balogh László (Időgép Hard Rock, Origó, Lady Machbeth)

Nicko McBrain, John Bonham, Ian Paice, Anika Nilles,Brian Tichy, Steve Harris, David Coverdale…és még sokan!

Kedvenc dobos: Nicko McBrain

Különös ismertetőjegye: a nézésem, meg a járásom

 

Mi újság Maidnem-fronton?

A zenekar a közelmúltban átesett egy kis reformon, ugyanis Boros Béla basszusgitáros 20 év után elhagyta a zenekart….20 év! ☺ ☺ Személy szerint nagyon sajnáltam mert nagyon jó kapcsolatot ápoltunk mint zenésztársként és mint barátként. A barátság egyébként azóta is tart! Előre néztünk és megtaláltuk Puskás Mátét „Pusit” aki fiatalos lendületével ,precíz basszusgitár játékával friss vért öntött a zenekarba. Ki kell, hogy emeljem Gubucz-Sombor Bélát is, aki már 2 éve erősíti a zenekart gitár fronton. Ő akkor került be amikor „Töfi” az elfoglaltságai miatt nem tudott velünk jönni. Tehát ezzel a felállással hasítjuk keresztül közép-európát! Ebben az évben is rengeteg koncertünk volt külföldön, rengeteget utaztunk és utazunk. Nem is olyan régen volt egy 3 állomásos mini turnénk ami 1 svájci és 2 lengyel buliból állt. 3500 km-t utaztunk 3 nap alatt. Elképesztő volt…Rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Egyet gyorsan hagy meséljek! Az első lengyel buli alatt kaptam egy viszki kólát a Dimmu Borgir dobosától, annyira tetszett neki a produkció mert imádja a Maident…(hehehehe ☺ ) …Voltunk, és leszünk még nevesebb fesztiválokon az idén, külföldön és itthon is. Szóval nem unatkozunk.

Egy teljesen más műfaj: a Mayfly. Két éve beszélgettünk a zenekarról. Továbbra is él és virul?

Próbálunk, koncertezünk, fejlődik is a zenekar. De megmaradt továbbra is egy kedvtelésnek, hisz többen több formációban is játszunk. (Pl. Sánta Zola – Let the cigar die) Nekem azért fontos, mert több stílusban (pop,funky,blues) kipróbálhatom magam.

Szolnok, „Akikért a zene szól”, Maidnem koncert. Pár éve panaszkodtál, hogy Szolnok nem igazán ad teret ennek a műfajnak. Egy ideje érezhető a változás, egyre több a rockzenei megmozdulás. Mi változott szerinted?

Szerencsére vannak olyan emberek, akik próbálnak tenni azért, hogy a város zenei élete színesedjen. Gondolom, a szolnokiak tapasztalják, hogy a Váróterem Klub mennyire beindult, kiváló módon szervezik a változatos, nívós koncerteket, előadókat. Szerintem az embereknek igénye van az élő koncertekre, az igényes és sokszínű zenére.

Nagyon sokat köszönhet a város László Bélának (koncertszervező, „hobbista zenész”, világítás-,és hangtechnikus) az „Akikért a zene szól”-rendezvénysorozat szervezőjének is. Évről évre egyre változatosabb bandákkal próbálja feltölteni a színpadokat úgy, hogy a szolnoki gyökerek megmaradjanak. Végtelenül türelmes és segítőkész volt! Köszönjük Béla! Béláim!!!!

Mondanál olyan szolnoki zenészt, aki nagy hatással volt rád, munkásságát tekintve és emberileg is nagyra tartasz?

Több ilyen is van. De édesapám, Balogh László áll az első helyen hiszen csak az édesapám☺☺. Őt a szolnokiak leginkább az Origo énekeseként ismerhetik. Országos hírnevet a Lady Macbeth-ben szerzett magának. (Egyébként a banda névadója is ő volt.) Jelenleg az Időgép Hard Rock énekes-dalszerzője.
Rengeteg nevet tudnék felsorolni és már a fentiekben említettem is, úgyhogy inkább olyat mondanék akiről még szó nem esett. Fehér Gézát(ex-Hobo Blues Band) tudnám kiemelni ugyanis lenyűgöző gitáros/zenész és egy nagyon sokszínű ember. Szinte bármiről el tudunk hosszasan beszélgetni. Lakai Zolit tudnám még idesorolni. Egy istenadta tehetség! És még sokan mások! Hirtelen ők jutottak eszembe! Egyébként meg meg butaság lenne itt rangsorolni…Ez olyan mint mikor két zenekar vagy zenész össze van hasonlítva. Sokszor szokott jönni ez a kérdés, hogy „szerinted melyik a jobb” ? Szerintem nincs olyan, hogy jobb. Nézd! Van az alma meg a narancs, mindkettő gyümölcs, mindkettő finom, ki melyiket szereti!

A környezeted hogyan reagált arra, mikor az Iron Maidnem dobosa lettél?

Mikor csatlakoztam, hallottam innen-onnan olyan felhangokat, hogy persze az apja miatt….. Persze!…20 éve ismerte Urbán Gabit aki akkoriban a kiválását fontolgatta és beajánlott maga helyett mert tudta, hogy imádom a Maident és játszom is.

Hogyan képzeled el az életed húsz év múlva?

Mindenképpen zenészként. Természetesen a családalapítás gondolata már motoszkál a fejemben, hiszen abban a korban vagyok. A család mellett persze a dobolásnak szentelni az időm nagy részét. Egy ideje már foglalkozom stúdiózással, szóval ha lesz rá lehetőségem akkor egy saját stúdiót is szeretnék! Imádok sütni főzni, és szoktam is. Szóval a tengerparti nyaralómba majd szeretnék egy hatalmas grillkomplexumot

Mikor és hol láthat téged legközelebb a szolnoki közönség?

Egyelőre szolnoki koncertidőpontom nincsen egyik zenekarommal sem. Viszont karácsonyig bevagyok táblázva koncertekkel, mint ahogyan már említettem, járjuk közép-európa színpadit.

Oszd meg

Leave a reply