• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Az újév első pódiumestje

Az ismert író és a népszerű zeneszerző közös estjén anyáink, apáink történetei kerülnek elő február 10.-én a TISZApART MOZI színpadján. Úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás, dalban, mesében mondva el. Zene, irodalom és színház találkozása az este, új írások és a szerzők közös dalai. De a kis bevezető után ismerkedjünk meg a két fiatalember munkásságával bővebben.

Grecsó Krisztián 1976-ban született Szegváron. Volt a Szépírók Társaságának alelnöke, 2009-től vezeti az Élet és Irodalom prózarovatát. Számos regényt írt már ezek közé tartozik az Isten hozott című is, ami 2004-es megjelenése után német, cseh, szlovén és török nyelven is megjelent. De drámáját ami a Cigányok címet viseli hat évig játszotta a budapesti Katona József Színház. Díjakkal is büszkélhedhet szép számmal, 2006-ban József Attila-díjat, 2015-ben pedig a Szabad Sajtó Díjat is megkapta.

Hrutka Róbert már 5 évesen a zene szerelmese volt, amikor megkapta első hangszerét egy szájharmónikát. Az utána következő években zongorázni, énekelni és klasszikus gitáron játszani is tanult. De az első elektromos gitár hozta neki meg azt a döntését, hogy ő zenész szeretne lenne. Napjainkig 150 nagylemezen gitározott és énekelt, valamint zenekaraival számos fesztiválon megfordult külföldön és itthon is. Együtt dolgozott többek között sokak számára ismerős és legendás R-GO-val, de ide tartozik még a Bon-Bon valamint Jamie Winchester is.
A nevéhez fűzödik több mint 1200 reklám és filmzene megírása is. Zeneszerzőként ő jegyzi a Magyar Vándor és a Valami Amerika című filmek zenéjét is. Őt is számos díjjal jutalmazták már a pályafutása során mint például Fonogram-díj, Artisjus-díj de kapott már Arany- és Ezüstpenge díjat is.

Oszd meg

Leave a reply