• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Az Év Újonca, 2010-ben: Claps For Caroline!

Egy hét állt a rendelkezésére a szolnokzene.hu olvasótáborának, hogy eldöntsék: ki legyen az Év Újonca 2010-ben. Nem volt egyértelmű a dolog, az első három hely között igen csekély számú szavazat döntött. Majd félszázan szavaztak, hogy kedvencük irányába billentsék a mérleg nyelvét. Így hát ezúton is gratulálunk, mert a szolnokzene.hu Év Újonca nem más, mint a Claps For Caroline!

2010 TehetségQtatóján még The Boys Come To Kill néven, metalcore formációban mérettették meg magukat, ahol a legjobb dobos díját – amennyiben lett volna ilyen kategória – már elhódították, a sokat érő 3. hely mellett.

Ám nagy változások történtek a csapatban, az énekesüktől megváltak, és stílust cseréltek, na meg ruhatárt! Létrejött a Claps For Caroline, és a Pince Hangstúdióban fel is vették első demójukat, amit a Hegyalján sokan örömmel fogadtak. Stílusuk saját maguk szerint electrocore-posthardcore, de megtalálható benne a pop és a screamo vonala is. Öltözködésükkel sokakat megleptek, csakúgy mint zenéjükkel. Egyedit hoztak a környék zenéjébe a második demójukkal is, mely november 11-én landolhatott a lejátszókban. Rengeteg koncertjük mellett a szegedi Amatours-on jutottak be az élő elődöntőjébe, és szereztek rengeteg rajongót. De hogy mi is történik valójában a zenekarnál, és hogy állnak a dolgok jelenleg, erről kérdeztem mistert!

szolnokzene.hu: Üdvözöllek a szolnokzene.hu hasábjain újra, mint a 2010-es Év Újonca! Gratulálok! Hogyan érint titeket ez az eredmény?
mister*: Szia! Fú , hát nagyon meglepődtünk, egyáltalán nem számítottunk ilyen “kitüntetésre” és nagyon nagyon örülünk ennek az eredménynek! :)
szolnokzene.hu: Mesélj kicsit, hogyan alakult számotokra, a 2010-es év? Összességében milyen évet zártatok?
mister*: Nagyon jó évet zártunk 2010-ben, rengeteg fellépésünk volt az országban és sok rajongót sikerült hálistennek megnyernünk magunknak.
szolnokzene.hu: Milyen volt az új demótok fogadtatása?
mister*: Főleg az Ep kavarta fel a port az országban, rengeteg pozitív és negatív kritikát kaptunk. Probálunk tanulni belőle és a maximálisra törekszünk idén is.
szolnokzene.hu: Sok támadás éri a zenekart az öltözködése miatt, és a zenétek sem épp régimódi. Ismertek Magyarországon olyan bandákat mint ti vagytok?
mister*: Persze, hogy ismerünk. Öltözködésileg tényleg nem vagyunk épp kedvencek, de probáljuk követni azt a style-t ami Amerikában már teljesen elfogadott. Valami különlegesség kell ide is , a V-nyak szinte már védjegyünké vált Magyarországon. :)
szolnokzene.hu: Ennek örülök! Nézzük akkor a jövőt. Mik a terveitek 2011-re?
mister*: Szeretnénk eljutni minél több fesztiválra és probálunk nyitni külföld felé is. Szeretnénk egy komolyabb és kevésbé elkapkodott újabb demo-t készíteni, profi minőségben amivel már bátran kiállhatunk lemezkiadók elé, és egy teljesen új számra forgatni egy nagy ovációt kiváltó videoklippet is.
szolnokzene.hu: Van olyan másik szolnoki zenekar, aki megfordul az mp3 lejátszódon?
mister*: Nincs mp3 lejátszóm… :) Viszont ismerem szinte az összes szolnoki, szolnok megyei zenekar munkásságait. A mezőtúri Rise Of Fate zenéjét nagyon szeretem.
szolnokzene.hu: Nos hát, mini interjúnk végére értünk, valamit az utolsó szó jogán?
mister*: Hát, ez egy jó kérdés. Üzenem mindenkinek, hogy nyisson az új felé mert tudnak meglepetéseket, örömöket okozni a mai zenék legyen az akármilyen stílus. Végezetül üzennék a rajongóknak, hogy szeretjük őket és köszönjük a millio támogatást 2010-ben , 2011-ben megháláljuk aztán a 2011-et háláljuk meg 2012-ben stb.stb.stb. :)

A zenekar facebook oldala

Oszd meg

Leave a reply