• facebook
  • soundcloud
  • youtube


AMATOURS – A siker útján Zenei tehetségkutató amatőr zenekaroknak 2013.

AMATOURS – A siker útján
Zenei tehetségkutató amatőr zenekaroknak
2013.

Nevezés:
A programra az amatőr zenekarok 2012. december 31., 24 óráig nevezhetnek. A nevezés feltétele, hogy az amatőr zenekar:

1) Felvegyen és elpostázzon egy olyan audio CD-t amelyen az általa előadott (a zenekar által legjobbnak ítélt) három zeneszám szerepel. A zenék formátuma MP3. A postázási cím: Alattyányi István 6725 Szeged Hattyas sor 10

2) Feltöltse az általa legjobbnak ítélt három zeneszámot a YouTube közösségi video megosztó portálra és a linket elküldje a info@amatours.hu e-mail címre a megadott időpontig (2012.12.31.).

3) A CD-n és a feltöltésen kívül a zenekarnak egy maximum egy A4-es oldal leírást kell magáról készítenie, amit szintén a megadott időpontig a info@amatours.hu e-mail címre WORD formátumban elküld.

Megkérünk minden zenekart, hogy az elektronikus jelentkezésnél mindenképpen tüntessenek fel egy olyan kontaktszemélyt (minimális követelmény: név, mobilszám, e-mail cím) aki a zenekart képviseli!.

4) A 2013-as szezonban a speciális feltételek a nevezésnél, hogy a zenekarok csak saját szerzeményekkel indulhatnak és a szerzemények előadása csak magyar nyelven történhet.

5) A nevezési díj: 2000 Ft zenekaronként, amit a Média Kalauz Bt. Fontana Credit Takarékszövetkezetnél vezetett 57400217-11114884 számú bankszámlájára szükséges átutalni a nevezésre megadott időpontig (2012.12.31.). A megjegyzés rovatba kérjük tüntessék fel: #AMATOURS_13# és a #ZENEKAR NEVE# szöveget. A nevezési díjról a Bt. számlát állít, ki postázza a nevező szervezet/magányszemély részére.
FIGYELEM! A nevezési díj befizetésével a zenekarok nem jutnak automatikusan tovább az elődöntőbe!

A versenyen csak azok a zenekarok indulhatnak, akik a fenti nevezési feltételeknek eleget tettek!

A legjobb 15 zenekar kiválasztása

A beérkezett pályaművek formai bírálata után az elődöntőbe került legjobb15 zenekart egy öt fős szakmai zsűri választja ki 2013. január 5-én és 6-án. A kiválasztási rendszer szubjektív szempontok alapján fog történni az összhatás, a kiállás, a hangszerelés és végül, de nem utolsósorban a legfontosabb szempont az eredetiség alapján.
A zsűri által a legjobbnak ítélt 15 zenekar bekerül a produkció elődöntőjébe: a zsűri a zenekarokról egy ABC sorrendet állít fel. Ez a sorrend nem a bekerülés és a produkciók minősítési sorrendje, hanem egy döntési lista lesz. A zsűri egy pótlistát készít a 16. helytől.
A zenekarokat a szakmai stáb a következő hét folyamán értesíti, és előszerződést köt a produkciók megtartására. A zenekaroknak legkésőbb 2013. január 11-ig az aláírt előszerződést szkennelt vagy postai úton vissza kell juttatni a megadott postacímre (Alattyányi István, 6725 Szeged Hattyas sor 10
.). Amennyiben a legjobb 15-be került zenekarok közül valaki a szerződés visszaküldési határidőt nem tartja be, úgy automatikusan a pótlistáról kerülnek be zenekarok a produkcióba.

Az elődöntő

Az elődöntőre 2013. január 19-én szombaton kerül sor Szegeden, az Alsóvárosi Kultúrházban (cím: 6725 Szeged Rákóczi u. 1.). Ezen a napon mind a 15 elődöntős zenekar bemutatkozik. A fellépések sorrendjét a zsűri sorsolja ki 2013. január 12-én. A szervezők a sorrendet rövid úton – telefonon vagy e-mailen tudatják a zenekarokkal.

A produkciókhoz a szervezők egy alap hangtechnikát biztosítanak:
• Keverő: JAMAHA MG166 CX keverő
• Hangfal: THE BOX SB 115A 300W SUB, THE BOX PA502A 300W+100W TOP
• Mikrofonpark: 1 db Shure SM58 vezeték nélküli, 1 szett Shure PGDMK6 dobmikorfonszett, 1 db SHURE SM57, 2 db SHURE PG58, 1 db SHURE PG81, 3 db Shure SM 58,
• Fények: Tükörgömb, 2 db virág effekt Led, 1 db füstgép virágeffekttel.

A többiről a fellépő zenekaroknak kell gondoskodni. Igény szerint a szervezők is tudnak hangtechnikát bérelni, amit az fellépőnek a produkció előtt írásban meg kell rendelnie.

Az elődöntő 12.00 órakor kezdődik. Minden zenekarnak 15 perc beállásra és a zenekar által legjobbnak ítélt három zeneszám bemutatására lesz lehetősége. A legjobb, a középdöntőbe kerülő 7 zenekart a zsűri választja ki és hirdeti ki az adott nap .

A középdöntő

A középdöntő egy egészestés produkció, ahol a zsűri által az elődöntőből továbbjuttatott 7 zenekar mérkőzik meg. A produkció időpontja 2013. február 16., szombat, Alsóvárosi Kultúrház (cím: 6725 Szeged Rákóczi u. 1.). A program 19 órakor kezdődik, minden bekerült zenekarnak legkésőbb az adott napon legkésőbb 18 órára meg kell jelennie.

A produkciókhoz a szervezők egy alap hangtechnikát biztosítanak, a többiről a fellépő zenekaroknak kell gondoskodni. Igény szerint a szervezők is tudnak hangtechnikát bérelni, amit az fellépőnek a produkció előtt írásban meg kell rendelnie. A technikát a bérbeadó – és nem a szervezők – számlázzák ki a zenekaroknak.

A fellépések sorrendjét a zsűri sorsolja ki a program előtt. Minden zenekarnak 15 perc beállásra és a zenekar által legjobbnak ítélt három szám bemutatására lesz lehetősége. A három legjobb zenekart a zsűri választja ki és hirdeti ki az adott nap.

A döntő

A döntő a középdöntőhöz hasonlóan egy egészestés produkció keretein belük kerül megrendezésre, ahol a zsűri által továbbjuttatott 3 zenekar mérkőzik meg. A produkció időpontja 2013. február 23., szombat, Alsóvárosi Kultúrház (cím: 6725 Szeged Rákóczi u. 1.), a program 20 órakor kezdődik, minden bekerült zenekarnak legkésőbb az adott napon legkésőbb 19 órára meg kell jelennie.

A produkciókhoz a szervezők egy alap hangtechnikát biztosítanak, a többiről a fellépő zenekaroknak kell gondoskodni. Igény szerint a szervezők is tudnak hangtechnikát bérelni, amit az fellépőnek a produkció előtt írásban meg kell rendelnie.

A fellépések sorrendjét a zsűri sorsolja ki a program előtt. Minden zenekarnak 15 perc beállásra és 30 perc játékidőre lesz lehetősége. A döntősöket a zsűri pontozza és értékeli az adott nap és végül de nem utolsósorban eredményt hirdet – kiválasztja, hogy melyik fellépő a legjobb amatőr zenekar a 2013-as évadban.

A különdíjak
A különdíjakat közönségszavazatok alapján ítéljük oda a döntő napján az eredményhirdetés előtt. A szervezők három kategóriában hirdetnek eredményt:
• legextrémebb előadó
• legjobb dalszöveg
• legeredetibb fellépő
A díjakat a közönségszavazat döntik el. Szavazni lehet az elődöntőbe került zenekarokra 2013. január 13., 8.00-tól 2013. február 23-a 20.00-ig.

Oszd meg

Leave a reply