• facebook
 • flickr
 • soundcloud
 • youtube
A Tehetségkutatóra bejutott zenekarok – VÉGEREDMÉNY

A Tehetségkutatóra bejutott zenekarok – VÉGEREDMÉNY

Összesítő táblázat

Nos, ami kisült, az nem pogácsa, annál inkább egy zeneileg igen eklektikus (mondjuk így: sokszínű), nagyszabású egésznapos koncertprogram, ami ugyebár március 20-án lesz az Ifiházban. (Bárcsak annyian fordulnának meg azon a napon a színházteremben, ahány közönségszavazat érkezett: 7575 :)

Néhány apró érdekesség: a 15 döntőbe jutott együttes/előadó közül mindössze egy, amelyik nem kapott értékelhető helyezést egyik „szakmai listán” sem. Ami azt jelenti, hogy a többi 14 pedig szerepel legalább egyen. (A rend kedvéért 5 együttes/előadó mind a három listán, és 7 pedig kettőn. Összesen pedig 26 együttes kapott „szakmai helyezést”).

A közönségszavazás lezárását és eredményeit már láthattátok, mindjárt jön a végeredmény is, de annak kapcsán egy fontos dolgot meg kell jegyeznem: szándékosan ABC-sorrendben fogom küldeni (azért az összpontszám ott lesz a nevek mellett), hogy lehetőleg senki se tekintse ezt – az élő bemutatkozást befolyásoló – sorrendnek. (Most ezt is elküldöm a szolnokzenéseknek, he-he… :)

Ha már nincs jobb dolgom így vasárnap este, mint e világraszóló vetélkedéssel bíbelődni, legalább ti is tartsatok velem (ez igazán erőt ad :)

Fontos: nem vagyunk tévedhetetlenek, (még a drága jó excell sem :), így a teljesen lezárt végeredmény hivatalosan holnap, azaz március 1-jén, hétfőn 18 órakor lesz publikus. (Ehhez a szolnokzene szerkesztői minden táblázatot feltesznek, utánaszámolhattok keresztül-kasul. Akinek érdemi megjegyzése támad, az küldjön e-mail-t ide: tehetsegkutatoszolnok@gmail.com. De csak azt a mail-t vesszük komolyan, amelyben írója megadja mobilszámát is, hogy az esetleges felmerült kérdéseket szóban is meg tudjuk beszélni.)

… és végül, (erőt merítve kitartásotokból: a mostani várakozáshoz, a sok-sok szavazathoz, a zenék felvételéhez, elküldéséhez, a részvételhez, stb.) íme, a március 20-án színpadra lépők névsora (zárójelben a szakmai helyezések pontszáma, a közönségszavazatok után kapott pontszám, végül az összesen):

Anyám és nyulam (1+45=46)
Beton (30+37=67)
Bloom Is Off The Rose (15+44=59)
Csírázó búzakalász (16+29=45)
F.É.K. (19+23=42)
Ideglelés (10+36=46)
Mandarins (0+43=43)
My Dark Room (21+38=59)
Polip (37+28=65)
Requiem (8+39=47)
Szilágyi Eda (33+33=66)
The Boys Come To Kill (2+42=44)
Threesome (22+21=43)
Visszajáró (18+35=53)
Zsömjee (5+40=45)

Ebben az influenzától, inflációtól és inszeminátoroktól :) vészterhes világban még sok minden történhet március 20-áig, így „tartalék” együttesekről is illik gondoskodni, akik bármelyik kimaradó (időközben feloszlott, világhírre szert tett, stb.) előadó helyett beugorhatnak: Féltégla (0,41,41), The Crossroads (0,34,34).

Az élő verseny lebonyolításáról, tudnivalóiról rövidesen e-mailben minden résztvevőt tájékoztatunk. … és, hogy megéri-e ezerrel gyakorolni, próbálni? Teljesen maszek véleményem, hogy igen, éppen tegnap fixáltuk le német kollégáimmal, hogy a győztes bemutatkozhat a KuRT fesztiválon (szept. 17-18.), Reutlingenben…

A táblázatok a szolnokzene szerkesztőinek áldozatos munkája után, az azok átkonvertlására szükséges idő után kerülnek fel. Türelem és joccakát. Találkozzunk március 20-án, rakenroll.

Bla

Oszd meg

56 hozzászólás

 1. laca64 · 2010-03-01

  SZIASZTOK! Mindenkinek gratulálunk az eddigi teljesítményekhez,de elsősorban azt az örömöt szeretnénk megosztani veletek ami minket ért és ezzel már csak tudni kell bánni. Nagyon nagy köszönetet szeretnénk mondani a debreceni rocksuli tanárainak:
  Tóth Ilona Csilla -ének
  Vajda Péter -dob
  Zurbó Zoltán -gitár
  Balogh Miklós Péter -gitár

  Köszönjük:
  Farkas Róbert
  szolnoki hivatásos zenésznek a helyi Bartók Béla zeneiskola big bandjének vezetője és a nagyszerű Atlantic Crossing Orchestra oszlopos tagjának a bizalmát illetve ezen véleményezéseket.

  Továbbá a közönség szavazatokat leadóknak a pártatlan szavazóknak és a ránk szavazóknak az aktivitását, valamint Moldoványi Jánosnak a Hammervorld szerk.-ből. Nem utolsó sorban azoknak a zeneértő és szerető önzetlen, kitartó embereknek akik ezt az egész folyamatot generálják,támogatják,életben tartják.
  Természetesen a szerkesztőknek, akiket ezen úton meg is kérnék,ha lehetséges közvettse köszönetünket akiknek mi nem tudjuk, Aki hallja adja át!!! Hajrá!

  “POLIP”.

 2. anonymus · 2010-03-01

  Lacikám,azért ekkora nyelvcsapásokkal nem kellene, ez már a gusztustalanság határait súrolja.

  hajrá mindenkinek, s eddig nem volt különösebb bajom senkivel, de ezért a pár sorért csak ki kell mondanom, nyomjátok le a Polipot !

 3. Anonymous · 2010-03-01

  Szevasz!
  Örülök hogy örülsz és büszke vagy a zenekar sikerére de a közönség(a szavazók)nem sokra becsüli.A”szakmának”hálás lehetsz de közönséged nincs sok.Így van értelme a közönség szavazásnak?Olyan esik ki aki tömegeket tud megmozgatni.Vicces de én nem nevetek.

 4. Tracker · 2010-03-01

  Ha jól emlékszem, az első részeredmény után, valamelyik Requiem-es srác, valami hasonlót írt, hogy “mennyire örül, hogy szavaztak a zenekarára”, amit ha jól emlékszem a Khorer Csaba (Polip) gyerekesnek titulált, valamint hogy zenéljen és kussoljon.

  Hasonló jókat kívánok nektek is!

 5. Béla · 2010-03-01

  Gratulálok a Polipnak, igazán nagy dicsőség lassan 50 felé 30 év gyakorlás után, hogy sikerült meg előzni 16-20 éves srácokat.
  Talán még 40-50 év rendszeres gyakorlás és azt lehet mondani hogy jók vagytok, ha most számítotok tehetséges kezdőnek.

 6. Mao · 2010-03-01

  :) Valahogy úgy volt jaja. Nem baj, ez csak fordítva érvényes, tudod :P

 7. Anonymous · 2010-03-01

  Még feésorolja a Debreceni Rocksulis neveket XDDD anyám behalok mit nyaltok?:D úgy is kiestek:D

 8. credo · 2010-03-02

  ez itt mindennek a legalja…

  szánalmas a szánalmasabbnál, emiatt ha én az egyik érintett zsüritag lennék azonnal kizáratnám a Polipot, mert nehéz lenne eloszlatnom azt a gyanút, hogy a nyalást- befolyásolást – személyesen ne valósította volna meg, mondjuk a köszönetnyilvánítást erősítő pezsgővel, ami meg már vesztegetésgyanúsnak is mondható.

  A riposztozás elején, anno vagy egy hónapja volt itt szó öreg rókákról meg fiatal zenetanoncokról, sajnálatos, hogy a legöregebb rókák idáig süllyedtek, ráadásul ez a pár sor azt is takarhatja, hogy a felsorolt-megköszönötött zsűritagok azért szavaztak rájuk, mert anno páran együtt kezdtek el muzsikálni, egy korosztály,egy akol, egy bili. Ez meg viszont így egy nagy BUNDA !

 9. anonymus · 2010-03-02

  Ez a kilenc banda rajta volt kritikussunk 15-ös listáján is. Jobban megnézve, a továbbjutott másik hat nem rúghat labdába mellettü- kivéve a koránt sem csodálatos mandarint – lehet, hogy hamut kell szórnom a fejemre, mégsem annyira hülye a véleményalkotó, csak sokat beszélt feleslegesen.

  Threesome
  Requiem
  Bloom is of the rose
  Csírázó búzakalász
  FÉK
  Mandarins
  Beton
  Eda
  The boys come to kill

 10. Anonymous · 2010-03-02

  Biztos vagyok benne, hogy ismerik egymást, hiszen Szolnok nem nagyváros. ám annál gyanúsabb, hogy a régi ismeretségnek köszönhetik a magas pontszámot. messze nem erkölcsös… a másik meg a Moldoványi szavazata. Ugye senkinek sem gyanús, hogy a Csák Józsit csak ő illette meg ponttal, méghozzá az aranyat érő 15-el (a többi zsűri még csak meg sem említette). Halva született gondolat ugye, hogy ők is ismerjék egymást régről?! Copy Con felcsendül Csák Józsi egyik gyöngyszemében, de hát a Moldoványi nem együtt tolja Copyval? hmmmm…. na de nem győzöm ismételni saját magam. Szolnok nem nagyváros. Helybéliek helyett más városok zeneiskoláiból kellett volna az egész zsűrit kiválasztani, akiknél a gyanúper még véletlen sem merülhetett volna fel.

 11. csik gabor · 2010-03-02

  eloszor is udv mindegykinek!annak aki bejutott, annak aki nem jutott be, annak aki nem jelentkezett, es nem utloso sorban annak.
  azt a hihetetlenul leirhatatlan erzest szeretnenek veletek megosztani ami minket ert, itt a kis szivunkben.nagyon nagy halas koszonet a eletsuli tanarainak:
  -edesanyainknak: anya
  -apainknak: apa
  -testvereinknek: testverek

  koszonjuk
  klint isztvudnak az amerikai hivatasos szinesznek, az ottani alapitvany elnokenek, es a nagyszeru kobbojos filmek oszlopos tagjanak ezen remek szavakat vala.

  tovabba koszonet, a paros es paratlan szavazoknak akik rank, vagy masra szavaztak a szavazataikkal, ezzel is segitve a szavazast.valamint hulk hogan-nek a WWF-bol (akinek ezuton uzennek, hogy megerkezett a mosogep amit rendelt).utolso sorban pedig a sarki fuszeresnek, a napnak, az ufoknak, a lezuhant hegymaszoknak mindazoknak akik onzetlenul zeneszeretoek, kitartoak, joszivuek, batrak,szalfa termetuek, okosak, megegyszer kitartoak.
  es vegul a szupi szekresztoknek, akiket ezuton is megkernem……a kezuket.”ipi apacs, piso 103″

  a boldog Thr33some

 12. antinyali · 2010-03-04

  Hol lehet szavazni a Polipra, szeretném ha nem is lenne verseny, csak ők léphetnének fel a zsüri előtt, akiknek ők hoznának díjakat !

 13. Norbi · 2010-03-13

  Nah csumi mindenkinek!

  Elöször is ennyi szánalmas veszíteni nem tudó embert!
  Sokan féltékenyek mások sikerére! Látom megjelenik a hozzászólás utáni paródia ,,próbál vicces,, lenni kategória, másik meg a fikázok ezerrel mert nem jutott be a zenekarom stílus.
  A szövegek egy két zenekarnáll pfff szánalmas! Az egyik zenélni a másik énekelni a harmadik hangosítani nem tud. Emberek ezek akarnak tehetség kutató versenyt nyerni?? Én nem csodálkozom, hogy a Polip nyert! Szerintem egy nagyon jóó zenekar korrekt emberekkel akikkel ezek után sem szálltak el maguktól. Látjátok a sok fikázás után ők még nem is reagálnak rá és, hogy miért? Azért mert leszarják azokat a véleményeket amelyeket ti irtok! Jah amugy pontosan ilyen érzés a féltékenység amit ti éreztek.Nah jók legyetek és várom a továbbiakat és és a veszíteni nem tudó emberek kommentárjukat!
  Csáá

 14. Sándorfi Viktor · 2010-03-13

  Mielőtt valaki félreértene bármit is, a Polip nem nyert. Természetesen még nyerhet, mint akármelyik zenekar a 15 bejutó közül.

  Azt sajnálom, hogy az ehhez hasonló hozzászólások szintén a sárdobálást erősítik és most lehet, hogy a Polip zenekart ismét támadni fogják. A “rajongóknak” is lehetne annyi eszük, hogy az általuk kedvelt zenekarokat nem teszik ki felesleges verbális támadásoknak.

  Minden bejutott zenekarnak és nevezett zenekarnak sok sikert kívánok! Azoknak is sok sikert kívánok, akik most nem tudtak nevezni!

  Sajnos a fikázások, a pedálozások és a bunda bekiabálások velejárói a tehetségkutatóknak. Ezt így kell elfogadni, bár nem értek vele egyet.

  Minden jót kívánok minden zenésznek és zeneszeretőnek!

 15. Norbi · 2010-03-13

  Na halihóó!

  Én nem a konkrét nyerésre gondoltam hanem az előzsűri szempontjaira. Elnézést kérek ha az előző komimmal félre érthetőt irtam. De mivel szólás szabadság van Ezvan :D

  Az én szememben már nyertek. hajrá fiúk!!

  Nah jók legyetek csumii

 16. csik gabor · 2010-03-14

  az nem probal vicces lenni…………az vicces

 17. kieső · 2010-03-16

  Kedves Norbi és többiek !
  Minden előszó helyett, nagyon pozitiv, hogy létrejött ez a verseny, megmozgatott embereket, vélemények vannak, még ha némelyik névtelen, sértődött és sárdobáló is, a lényeg, végre valami megmozdult a rock and roll terén a puszta – és itt nem a szó földrajzi értelmét hangsúlyoznám – közepén is… De :
  Nem minden tehetségkutató, nem minden verseny, megmérettetés felemás és bundaszagú, csak az, ahol olyan dolgok történnek, amik nem egészen tiszták – tisztázottak, s ez akkor is elgondolkodtató, ha a homályos részeket a tisztességes amatörizmus számlájára írjuk, mintha feltétel lenne, hogy egy amatőr tehetségkutató rendezései is amatőr legyen. Alapállásban faramuci dolog volt a szavazás, ami megosztotta a népet, hiszen a szavazásnak és a tehetségnek semmi köze nincsen egymáshoz, inkább ne hozzak erre példákat, hiszen mind ebben a országban élünk, egy újabb nagy szavazás előtt… Szóval egy zenei alapokra helyezett tehetségkutatón először is a beküldött anyagok alapján szelektál egy igazi, pártatlan, szakmai zsüri, akik neve ráadásul nem titkos, s a személyük folytán semmiféle összekapcsolódás nem lehet az indulókkal. Nálunk ez a rész is el lett tolva, mert ugye a Moldoványi Jancsi jó srác, de a Copy haverja, akinek meg a Csák a haverja, aztán a Moldoványi játszott a Tigrisben, közös koncerteken a Panksapkával, amiből meg ugye a Beton lett… Az idősebb zsürigeneráció a Polipot favorizálta, nem véletlenül, értve ezalatt a régi jó, ezer éves zenészbarátságokat. Ez a második hiba. A 20-ai zsüri neve titkos még ma is – persze aki akarja megtudhatja, melyik hegyaljás van benne és így tovább, egy biztos, megint nem lesz sem pártatlan sem szakmai. Volt szerencsém látni egy olyan tehetségkutatót két éve, ahol Presser- Benkó László- Závodi Gábor –Bársoly Bálint – Novák Péter volt a zsüri, s a kérdésre, hogy miként jött össze ez az igen neves ítész csapat a válasz az volt, semmi különös, megkérték őket, ők meg vállalták, ingyen , mert nem ebből fognak megélni, csak időpont egyeztetés kérdése volt az egész! És nekik minden szavukat elfogadták a zenekarok, s a legcsekélyebb esélye sem merült fel annak, hogy valamerre is húzna a szívük, ez az igazi, szakmai, pártatlan zsüri !
  S most jöjjön a bejutott zenekarok fellépési sorrendje. A részvevőknek szóló levélke szerint egyrészt sorsolás, másrészt olyan alapon dőlt el ez, hogy ki merre lakik. Utóbbinak mi köze van egy versenyhez, a pekingi olimpián kérdezte valaki a magyarokat, mennyit utaztak míg ide értek ???? Ha meg sorsolás van, akkor azt úgy illik – s most megint az előzőekben vázolt megmérettetést venném például -, hogy mindenki megjelenik időre, s aztán ott dől el, ki mikor játszik. Érdekes módon – s megint a Polip – olyanok játszanak utoljára, akik helybéliek, s a nevük már az előzsürizésnél is felmerült, hogy valami nincs rendben. Mindenki tudja, hogy egy ilyen versenyen az utolsó dekádban legjobb játszani, a zsüri már fáradt, nem figyel annyira, jobban osztja a magas pontokat. Nem is szólva arról, hogy ha a rendezvénynek lesz önálló, nem a zenekari sleppekhez tartozó közönsége, az inkább délutánra, estére várható, csak az erre az időpontra, előre kiírt – persze a közönség erről nem tud – zenekarokra tud reagálni. Nem fair azt sem megadni előre, ki kezd, mert azok meg jobban be tudnak állni, tisztább hangzást tudnak összerakni, hiszen a motyót rájuk lövik be – ha nem , akkor az megint bunda, mert ugyan miért a 12-ik fellépő állna be – az ő megszólalásuk lesz elvileg a legjobb, nem kell kapkodniuk, gyakorolhatnak, stb. stb. …
  Ezek a kis nüansznyinak tűnő dolgok adják azt az elegyet, ami alapján megkeseredik az ember zenerajongó fiának a szája íze, hogy oké, k…va jó ez a kezdeményezés, de miért adunk alapokat arra, hogy már csak a mutyizás gyanúja is felmerülhessen ?

 18. kieső · 2010-03-16

  Nem reagálnak rá, mert ők is tudják, rengeteg igazság van az őket érintő, negatív hozzászólásokban….

 19. csik gabor · 2010-03-16

  akkor szervezz meg egyet Te, draga baratom!
  ugy h mindenkinek jo legyen……sok sikert.
  ebben semmi hiszti nincs a reszemrol, mielott azt hinned.
  a baratod

 20. kieső · 2010-03-16

  1.- nem vagyok a barátod… de leht, hogy nem is kívánok azzá lenni…

  2.- Ha figyelmesebben olvastad volna el, főleg az első bekezdést, nem arról van szó, amiben te itt humorizálsz cinikusan…

  3.- Talán érintve vagy valamiben a leírtak közül ? Polip vagy ? Vagy Beton ? Estleg Zsüri ?

 21. Dave_Mandarins · 2010-03-16

  Ő csak Csík, tudhatnád .

 22. rivasz-t33 · 2010-03-16

  a két gyöngyszem, ami megszépítette a napom:

  1)
  “Mindenki tudja, hogy egy ilyen versenyen az utolsó dekádban legjobb játszani, a zsüri már fáradt, nem figyel annyira, jobban osztja a magas pontokat.”

  2)
  “Nem fair azt sem megadni előre, ki kezd, mert azok meg jobban be tudnak állni, tisztább hangzást tudnak összerakni, hiszen a motyót rájuk lövik be – ha nem, akkor az megint bunda”

  szólj, ha valami nem bunda vagy elnyeri a tetszésed, azonnal javítjuk! kész…:D

 23. csik gabor · 2010-03-17

  kedves kieső!

  1.-akkor ne legyel, neked lesz nem jobb.

  2.-csipkebokor vessző.figyelmesen elolvastam es arra probaltam finoman utalni amikor a szar is izetlen.

  3.-en vagyok a tintahal a zsuribol aki a sóder band jatszik.van nevem.figyelmesen kellene olvasnod.

  es vegul a vilag egy nagy bunda:
  -aki benn marad bunda
  -aki kiesik bunda
  -aki szervezo bunda
  -aki nem az gyanus…..tehat bunda
  -ha van kalapja bunda
  -ha nincs kalapja bunda
  -allati prembol keszult noi teli kabat:bunda
  -ez boritja a premes allatokat:bunda
  -a bundas kenyer is……ha a kenyeret nem veszuk figyelembe…..csak bunda
  -amator egyuttes: banda ill.(bunda)
  -elfeledett afrikai torzs: bunda (bundak)

  “kar lenne porlekedni, hogy ki olt meg kit.”
  en azert meg maradok tisztelettel
  CsG

Szólj hozzá