• facebook
 • soundcloud
 • youtube


5 YARDS + Etap + Jaskasam – Szolnok, TiszapArt mozi – 2010. november 20.


Fellépők: 5 YARDS, Etap, Jaskasam
Idő: 2010. november 20. 21:00
Helyszín: Szolnok, TiszapArt Mozi
Beugró: 200 HUF

Nincs kommentár, ott a helyünk!

Oszd meg

64 hozzászólás

 1. Bujdoso Laci · 2010-11-22

  Egyetértek Ivánnal és Viktorral is mindennel kapcsolatban. A basszussal kapcsolatban bátorkodnék megjegyezni egy-két dolgot. A basszusgitárnak kell alapjában véve támogatni, irányítani a zenét. Fontos, hogy a nagydobbal 100%-ig együtt mozogjon a basszus, ezzel egy bizonyos pulzálást teremtve. Sokszor nekem kicsit úszós és tompa volt a basszus, amivel nekem massza lett kicsit, de ez két dolognak is betudható. Egyrészt, hogy esetleg nem sikerült pontosan beállítani a basszust. Fontos az, hogy a basszus ne csak az alját hozza a zenének! Bár a GK400RB alapvető tulajdonságainak köszönhetően, mivel nagyon jó kis rockos hangja tud lenni nem biztos, hogy jól volt beállítva. Kéne bele egy kis dög. Nem éreztem benne, hogy mellbe vágott volna a nagydob és a nagydob összessége, csak azt hogy megy a nagydob és folyamatosan búg alatta a basszus. Kicsit semmilyen volt. A másik dolog pedig az lehet (bár ezt csak én gondolom) a pengetés technikája. Lehet egyszerűen csak kicsit pregnánsabban kéne játszani. Basszusgitárosként én egyből a kezet néztem és lehet ott van egy kis probléma. Először is a csuklóval kapcsolatban tudom azt elmondani, hogy minél egyenesebb annál jobban áramlik az energia az ujjak felé, ezzel is segítve a határozottabb játékot. Másodszor pedig azt tudom elmondani, hogy ha ujjal pengetünk akkor nem “kapirgáljuk” (Elnézést a kifejezésért!!!!), hanem pengetjük. Fontos, hogy a középső ujjperccsontól pengesse meg valaki a hangszert, ne pedig az alsó ujjperccsontól. Így sokkal jobban lehet játszani a dinamikákkal és érthetőbb lesz a hang! Ez egy olyan dolog ami sok basszusgitárosnak hibája, de javítható a dolog. Sokkal jobb lesz a sound így. Nagyon durván ütős tud lenni egy pontos, precíz hangú basszusnak egy ilyen bandában. Ezzel nem azt szerettem volna mondani, hogy rossz volt, mert egyáltalán nem, de ezzel lehetne egyet dobni az egészen. Főleg fontos ez a dolog akkor, ha mondjuk mindenki le van hangolva és nagyon alul kell mozogni. Mondjuk én mindenre egy Fender vagy egy Musicman hangot képzelek el… Egyébként meg ha eladó lesz a GK fej tudok rá vevőt! :D
  Amit kicsit hiányoltam még, de ez már az egész zenekarra vonatkozik az a dinamika és a pause. Sok szám egy hangerővel le lett tolva. Kell a dinamika, mert egymás után egysíkúak lesznek a dalok. Mivel ez a stílus velejárója és már egy másik fórumon említettem is egyébként is kicsit egyformák a dalok. Ezzel tudnátok operálni. A pause: Egy nagyon tapasztalt és sokat látott barátom mondta, hogy hallgassak Metallicát. Olyan mintha kihúznák őket a konnektorból a kiállásoknál.
  Az ének kicsit kiabálós volt néha és így nem is jöttek ki a hangok mindig. Sokszor alatta volt mindennek. Lehet, hogy kicsit több kell mindig a monitorba magából Tamásnak és minden másból pedig kevesebb. Ez vonatkozik Edára is, mert szegénykém nem tudom mit hallott az Orange mellett! :D Itt megjegyezném, hogy nagyon dög hangja volt!!! Edának is meg az Orange cuccnak is!
  Nem volt az sem baj, hogy kicsit zúgott a cucc! Nem volt feltűnő meg szerintem a stílushoz kellenek az ilyen jellegű koszos dolgok, hangok.
  A közönséggel való beszélgetéshez tényleg én is csak azt tudnám elmondani, hogy Tamás többet beszéljen és hergelje, hangolja a közönséget. Egyébként pedig nem volt gáz, mert ha azt nézzük ez egy kisebb fajta javarészt ismerősökből álló koncert volt. Kell bohóckodni a színpadon!!! Kell csinálni a műsort! Zolinál minden ok volt, de basszus, dob és lead oldalról nem igazán láttam mosolygást vagy bármi mást amitől jobb kedvem lett volna. Az még olyan októberi dolog volt. Érezze mindenki jól magát! A zenének örülni kell. Az októberi, “de szomorúak vagyunk” image-ből ti is ki akartok lépni.
  Nekem Zoli volt a műsor!
  A hangoláshoz meg tényleg kell valami megoldás. Vagy addig valamit csináljatok vagy nem tudom. Csináljatok műsort!

  Ehhez el kell mondanom azt, hogy szerintem baromi jó volt a buli és többet kaptam, mint amit vártam. Profin együtt volt a banda és csak megszokás, kisebb változtatások kérdése az, hogy meglegyen a profi sound is.

  Remélem tudtam segíteni! Csináljátok, mert van benne valami ami engem megfogott!

  Most engem is lehet dobálni, de remélem nem fogtok!

  Hajrá fünfjardsz!

  Lacika

 2. drlazi · 2010-11-22

  Csak sikerült kiprovokálnom belőletek a kritikát.:))) Nagyon köszönöm. Én tutira kinyomtatom ezeket a hozzászólásokat és a következő próbán átolvassuk mindet.
  Köszi még egyszer!

 3. drlazi · 2010-11-22

  Közérdekű kérdés:

  Fényképezett valaki?

 4. Sándorfi Viktor · 2010-11-22

  Javítsatok ki, ha tévedek, de úgy érzem, hogy olyan kezdődött el a zenészek között, amire évek óta nem, vagy csekélyebb mértékben volt példa.

  Elkezdtünk normálisan kommunikálni egymással. Ehhez mindenki hozzájárult a provokátoroktól a békítőbírókon át az összes hozzászólóig és olvasóig. :)

  Itt volt nekünk a tehetségkutató, a sok vita, a sok kritika, a közös poénok, a hisztik, sértődések és a jó koncertek, a fika rap jam, meg itt van ez a hülye kis oldal. Remélem, hogy sokan eljöttök a segélykoncertre is!

  Én meg kicserélem a plakátot a segélykoncertnél, mert már megígértem, csak most estem haza. :D

 5. drlazi · 2010-11-22

  Viktor,

  Talán kissé korai az optimizmusod, ugyanis a jelen témát megtisztelő zenész urak között eddig sem volt semmiféle ellentét…

 6. sultansmith · 2010-11-22

  mert nem szította senki…

 7. vai · 2010-11-22

  Micsodaaa?Nehogymá’ elkezdjetek barátkozni!!!Biztos hogy szar volt a koncert,meg szar az élet,meg minden…

 8. Farkas Robi · 2010-11-22

  Olyan jó kritikákat olvastam , hogy sajnálom hogy nem voltam a koncerten.Bár már Zolinak dícsértem a zenekart nem is olyan régen.
  üdv.:Farkas Robi

 9. csik gabor · 2010-11-23

  en csinaltam fotokat.
  ket hete voltunk fenn a bukk-ben.egesz jok lettek

 10. td beton · 2010-11-23

  A szító… :)

  Sajnos este nyolcig dolgoztam és annyira fáradt voltam, hogy négykézláb sem tudtam volna járni, pedig Ivánnak is megígértem, hogy kiröhögöm a hangosítását… :)

  A kritikákat olvasva szerintem ezek egyáltalán nem rosszindulatúak, építő jellegűek, s mivel debüt produkt volt, a szinpadi hiányosságokra oda kell figyelni, ez a rutin során össez fog jönni… Tali a Dűrerben ! :)

  meg a játékországban … És tényleg k..va jó, hogy kezdünk itten összeszokni, és már csak a Csík a hülye… :)

 11. mivan · 2010-11-24

  Fene tudja,tényleg csak azon múlott a béke,hogy TD nem volt ott?:-D

  Amúgy,némileg komolyabbra fordítva a szót,az,hogy HC-s népek,jazzisták,rokkerek a legkülönfélébb korosztályból lemennek a grunge-reggae-chill out koncertre és dumálnak,keresik egymás társaságát,az jó,és így a jó,mert ettől lesz ez az egész egyfajta közösség,ami a szolnokzene lényege lenne.

  Én ennek megfelelően -hasonlóan Viktorhoz- fordulópontnak érzem a szombat estét,ami persze nem zárja ki,hogy hamarosan megint lesz itt emberkedés,ha úgy hozza az élet,de talán az erősödő személyes kapcsolatok ezt kezelhetőbbé fogják tenni.

 12. Sándorfi Viktor · 2010-11-24

  A TD-s részt leszámítva abszolút erre gondoltam. A személyes beszélgetések nagyon fontosak.

  Szerintem lesz majd olyan időszak is, amikor majd ürügyből szervezünk koncertet, hogy találkozhassanak a zenészek. :D

 13. td beton · 2010-11-24

  peace up bald lake…

  egyesek azt képzelik magukról, hogy mert minden rendes kocsmai verekedés az ő nicknevük háromszorosával kezdődik – lásd: Mivan? Mivan? Mivan? – akkor már itten szabadon és össze meg vissza békétlenkedhetnek…

  ha jól felmérgelnek itten, akkor még a segélykoncertre se nem megyek el… :)

  az lesz az igazi fordulópont, s ha mégis összejön, akkor vannak terveink a folytatásra is… :)

  Ui: emberkedét elkezdtem megest rivaszékkal, a face-en már kapom az ívet érte… :):):)

 14. mivan · 2010-11-24

  :-D

  Hát,ezt már sosem tudjuk meg,ugye,mert a mondvacsinált indokok (Édeszmama,aaaannnyyyira álmosz voltam,nem tudtam koncertre menni) miatt nem fogjuk megtudni,mi lett volna,ha…:-D

 15. td beton · 2010-11-24

  s.m.d. …

  remélem érted… :):):)

  Vazze, reggel nyolctól roptam az irodában, belekezdtem egy melóba, önellenőrzés, adó, stb, nem lehetett abbahagyni, és tényleg kifingtam estére, pláne, hogy előtte szülinapos betonpróba volt…

  sorvaggggyel…

Leave a reply